mandag, oktober 23, 2006

3 Comments:

Blogger impastorale said...

fantastisk,fine illustrasjoner..Forsåvid også fantastisk hvordan man kan regne seg frem til størrelsen på de forskjellig planeter utifra diverse instrumenter og teori( iallefall med tanke på hvor uendelig langt unna de befinner seg)

Men er det soler de på bildet over? må jo være fryktelig mye varme der ute hvis disse finnes,..la oss flytte dit før vintern kommer:)

8:04 p.m.  
Blogger Himayalaya said...

Ja det er soler,altså stjerner,mange ganger større enn vår stjerne,sola.
Jo blåhvitere de blir,jo varmere er de.Sola vår er sånn passe varm på skalaen, en gul stjerne.De røde er kaldere.Skal se om jeg finner skalaen,så kan du se selv.Men jeg tror nok vi er nærme nok vår stjerne,sola :)Hadde vi vært bare litt nærmere hadde det vært ganske uutholdelig å bo på planeten vår...:)

6:41 p.m.  
Blogger impastorale said...

Er iallefall morsomt å tenke på at det finnes sånne kjempe store ildballer der ute..Så synd vi aldri (i vår levetid iallefall) ikke kan finne ut mere.Liv på andre planeter osv. Teoretisk er det jo sjanser for det med tanke på den uendelige størrelsen på rommet, og alle stjernene som diverse energi verk til liv og vekst.
De har jo funnet spor av vann på mars også. spor/formasjoner i bunnen av daler som kun kan dannes via rennende vann..så kanskje engang for fryktelig lenge siden, så har det vært levelig der oppe også.Solsystemet vårt har vel forandret seg noe,..og planetenes posisjon her og nå har sikkert vært annerledes, mulig at mars har ligget nærmere solen tidligere, etter som jeg har hørt,.. dvs at vi sakt forflytter oss lengre og lengre bort til man finner en stabil bane...Ikke vet jeg:)

7:33 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home

Free Counter